Zuiniger leven

De ‘Budget Life’

Hoe slim om te gaan met geld?

Zuiniger leven

We staan als Nederlanders om bekend als een spaarzaam volkje te zijn. Toch is geld sparen niet makkelijk. We geven je een aantal tips en ideeën over hoe je geld kunt besparen en hoe je meer kunt doen met hetzelfde geld. En te bezuinigen en zuiniger te leven zonder de kwaliteit van je leven in te leveren. Door veel te lezen over besparen raak je geïnspireerd en gemotiveerd om zelf ook weer meer te gaan besparen. Lees hier verder hoe je dat doet.

Door te sparen ervaar je minder stress

Tijdens moeilijke tijden waaronder de corona crisis trekt dit onderwerp bij veel mensen de volle aandacht. De makkelijkste manier om meer geld over te houden is door veel te besparen. In plaats van een wijntje neem je thee of water. Echter zullen veel mensen dit als minder prettig ervaren, waardoor het lastig wordt om dit lang vol te houden. Het geld dat je overhoudt kun je goed gebruiken voor belangrijke dingen of voor onverwachte kosten. Zo hoef je je niet zorgen te maken over geld. Je staat financiëler sterker in je schoenen en ervaart veel minder stress. Dat is natuurlijk erg fijn!

Sparen voor een betere toekomst

Bovendien kun je met het geld wat je vervolgens overhoudt deels gebruiken om leuke dingen te doen. Jezelf af en toe belonen maakt het (be)sparen tot een soort van sport met leuke prijzen. Mensen die momenteel schulden hebben lopen, raden we echter aan om elke cent die je overhoudt in het aflossen van de schuld te steken. Immers de rente die je maandelijks betaald aan een schuld is gewoon weggegooid geld en dat is zonde. Dat geld kun je goed gebruiken voor je toekomst. Elke euro die je opspaart draagt bij aan een betere financiële situatie.

Je doel bereiken

Houd altijd je doel voor ogen. Het liefst niet alleen in je hoofd, maar ook letterlijk voor je neus. (Be)sparen kan best lastig zijn, maar als je goed weet waar je het voor doet, kun je jezelf op elk cruciaal moment de volgende vraag stellen: “Wat is belangrijker in mijn leven? *Dit* nu hebben, of het laten gaan en straks mijn échte doel bereiken?” Geef je geld bewust uit. Kwaliteit gaat voor kwantiteit. Ook hoef je niet te veel kopen. Het gaat immers om de kwaliteit dat het ertoe doet en niet de kwantiteit. Hoogwaardige kwaliteit producten hoeven niet duur te zijn. Op Marktplaats bijvoorbeeld verkopen veel mensen producten tegen een aantrekkelijke prijs. En bedenk bij iedere aankoop:”Heb ik dit echt nodig?”

1 reactie op “De ‘Budget Life’”

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

2021-2024