Alles-in-één

Alles-in-1 abonnement

Alles-in-1 pakketten vergelijken

Tegenwoordig willen steeds meer mensen gaan voor een alles-in-1 pakket zonder gedoe. Een alles-1-pakket bestaat uit internet, (digitale) tv en telefonie bij één aanbieder voor een vast bedrag per maand. Een abonnementsvorm is uiteindelijk veel goedkoper dan lossen diensten bij elkaar opgeteld. Het wil wel eens voorkomen dat een alles-in-1-pakket veel goedkoper is dan alleen internet met een tv abonnement. Dit heeft te maken met de hoge kortingen die aan een alles-in-1-pakket gegeven worden. Ben je nu op zoek naar de goedkoopste alles-in-1 pakket? Bij de meeste aanbieders kun je een abonnement afsluiten voor internetten, bellen en tv kijken. Als je voor een alles-in-1 pakket kiest, dan heb je een contract bij één provider. Vaak is dit relatief een goedkoop abonnement en kun je ook een mooi welkomstgeschenk of korting erbij krijgen. Bij de verschillende aanbieders worden er meerdere pakketten beschikbaar gesteld en wordt er gezorgd voor een manier dat je één pakket kunt afsluiten waarmee je gebruik kunt maken van alle drie de diensten. De verbinding kan via de kabel, glasvezel of A(v)DSL verlopen.

Soorten providers

KPN, UPC en Ziggo zijn de grootste aanbieders van alles-in-1 abonnementen. De pakketten verschillen vooral op het gebied van televisie. Bij Ziggo bijvoorbeeld kun je de tv analoog afnemen. Dit kan erg handig zijn als je thuis nog een oude televisie hebt staan. HD kun je via de kabel krijgen. Vele andere aanbieders geven je een HD-tv via de ether. Je kunt bijvoorbeeld denken aan de Digitenne van KPN. Een ander mogelijke optie is tv via het internet. KPN en Tele2 geven deze optie en dit heet bij hen IPTV. Als laatste kun je ook televisie kijken via de satelliet.

Alles-in-1 pakket voordelen

De meeste mensen zullen voor een alles-in-1 pakket gaan, omdat er veel voordelen aan verbonden zitten. Wanneer je voor een alles-in-1 pakket kiest, worden al die diensten onder één provider ondergebracht. Je hebt maar één aanspreekpunt wanneer je tegen problemen aanloopt en je ontvangt maar één factuur. Vaak is een alles-in-1 pakket goedkoper, omdat er bundelkortingen worden aangeboden. Overstappen of opzeggen verloopt ook veel makkelijker door dit alles-in-1 pakket.

Voorwaarden van providers

Controleer altijd de voorwaarden van de aanbieder wanneer je besluit over te stappen. Bij de aanbieders KPN, UPC, Ziggo, Online, Tele2, Telfort en XS4ALL hebben ze een overstapservice. Dat houdt in dat je je huidige abonnement niet zelf hoeft op te zeggen. Voor alle andere aanbieders geldt dat je je abonnement via hun site kunt afsluiten, maar dat je wel zelf je huidige abonnement moet opzeggen.

Installatie

Het installeren van een alles-in-1 pakket is vrij makkelijk. Wil je dit liever niet zelf doen, dan bieden sommige providers tijdelijk een ‘gratis’ installatie service. Dan kies je een abonnement waar ze deze service verlenen.

Ander modem

Dit is erg interesssant voor mensen die meerdere computers of andere apparaten (zoals een smartphone of een tablet) hebben en draadloos willen internetten. In zo’n situatie kun je niet met een ethernetmodem werken. Bij een ethernetmodem wordt met een ethernetkabel op de netwerkingang van je computer verbonden. Een ethernetmodem is geschikt voor slechts één computer. Er is ook een andere optie en dat is dat je er ook voor kunt kiezen om met behulp van een los verkrijgbare router meerdere computers op het ethernetmodem aansluit. Momenteel zijn er veel aanbieders die een gratis draadloos modem met router in bruikleen aanbieden. Bovendien kun je er ook voor kiezen voor een multi-pc modem. Dit type modem met een ingebouwde router zorgt ervoor dat je de verbinding kunt delen met meerdere apparaten. Wanneer je voor dit kiest, moet je  rekening houden dat de aangesloten apparaten de internetsnelheid ook delen. Daarnaast heb je ook het wireless modem. Dit is een ethernetmodem met een intern draadloos zendstation. Wanneer van dit type modem wordt gekozen, kun je meerdere apparaten draadloos aansluiten, mits ze zijn voorzien van een wifi-functie.

Safety first

Er zijn een aantal aanbieders waarbij je een gratis spamfilter ontvangt. Deze spamfilter kun je aan je mailbox toevoegen. Ook zijn er een aantal aanbieders waarbij ze je een (gratis) antivirussoftware leveren. Voor meer informatie kun je ons online formulier invullen.
2021-2024