Sim Only

Sim Only abonnementen

Wat is een Sim Only abonnement?

Een Sim Only abonnement houdt in dat je een mobiel abonnement zonder mobiel toestel afsluit bij een provider. Je maakt dus  alleen gebruik van de simkaart en diensten van de provider: de belminuten, MB’s en sms’jes. Eindigt je contract binnenkort en ben je nog tevreden met je huidige toestel? Dan kun je overwegen om over te stappen naar een Sim Only abonnement. 

Sim Only abonnement afsluiten

Sim Only is ontstaan doordat consumenten die al een mobiele telefoon in het bezit hadden en deze graag wilden behouden alleen een nieuwe simkaart hoeven te kopen. Vroeger kreeg je de telefoon ‘gratis’  of met veel korting bij een bepaald abonnement. Je betaalde voor je toestel, maar in de vorm van een duur abonnement. Tegenwoordig kun je een los toestel aanschaffen en de simkaart ‘los’ elders kopen. 9 van de 10 keer ben je veel goedkoper uit. Wanneer je een Sim Only abonnement afsluit, krijg je alleen een losse simkaart toegestuurd. De simkaart is met een mobiele nummer gekoppeld. Je kunt nummerbehoud aanvragen en dan komt dit nummer te vervallen op het moment dat jij de overstap maakt naar een andere provider. Je hoeft alleen je provider te laten weten dat je je oude nummer wilt behouden en zij zullen de rest voor je regelen. Er zijn veel soorten simkaarten. Je hebt micro en nanosimkaarten. Ook is het mogelijk om een 3-in-1 simkaart te nemen, waardoor elk formaat simkaart in elk type mobiel past.

De duur van je abonnement

Nu kun je zelfs de duur van je abonnement naar jouw wensen bepalen. Je kunt voor een 1-jarig of 2-jarig abonnement kiezen. Bij een 2-jarig abonnement krijg je veel meer korting dan bij een 1-jarig abonnement. Ook is het mogelijk om je contract maandelijks aan te passen naar jouw voorkeuren. Je zult dan niet veel korting ontvangen, maar misschien ben je aan het einde van het jaar toch voordeliger uit. Dit is voor ieders situatie erg verschillend. Bij elke aanbieder kun je kijken welke opties er zijn.

Voordeligste Sim Only abonnement

Welk Sim Only abonnement voor jou het goedkoopst is, hangt af van je persoonlijke verbruik en de aanbieder die op dat moment een goede aanbieding heeft lopen. De telefoonmarkt is erg variabel, wat betekent dat de goedkoopste abonnementen altijd een momentopname zullen zijn. Het is verstandig om bij te houden hoeveel je aan data en belminuten verbruikt. Zo kun je gericht zoeken naar het abonnement dat het best bij je past.

Een ander type simkaart: prepaid simkaart

Je kunt ook kiezen voor een prepaid simkaart. Prepaid is het meest gunstig wanneer je weinig belt. Wanneer je een prepaid simkaart aanschaft, krijg je dus niet te maken met contractvoorwaarden of maandelijkse abonnementskosten. Je kunt echter alleen bellen wanneer je beltegoed op je simkaart hebt staan. Hoeveel je maandelijks wil uitgeven aan beltegoed kun je geheel zelf bepalen. Prepaid is duur wanneer je veel belt. Dan doe je er verstandig aan om een Sim Only abonnement te nemen.

Wat houdt simlock-vrij in?

Als je een Sim Only abonnement afsluit, moet je wel in het bezit zijn van een mobiel die simlockvrij is. Een simlock is een soort blokkade die door een aanbieder in een telefoon wordt aangebracht om te voorkomen dat de eigenaar de simkaart verwisselt voor een simkaart van een andere provider. De simlock wordt dan ook aangebracht door de provider, waarbij je een mobiel abonnement hebt afgesloten. Voor meer informatie kun je ons online formulier invullen.
2021-2024