Wat is de beste energieleverancier?

Welk energieleverancier is de beste?

Hoe vind ik de goedkoopste energieleverancier?

Het kiezen van de goedkoopste energieleverancier hangt sterk af van je verbruik. Het vinden van de goedkoopste kan per persoon erg verschillen. Daarom is het best lastig te zeggen wat gemiddeld gezien de goedkoopste energieleverancier is. Wanneer je bijvoorbeeld veel gas verbruikt, dan is het verstandig om een leverancier te vinden die een laag gastarief hanteert. Wanneer je over het algemeen weinig energie verbruikt, dan is het beter om een leverancier te vinden met lage vaste leveringskosten. Dit zal dan voor jou wat voordeliger zijn. Ook worden er door deze leveranciers verschillende contracten aangeboden. Je hebt bijvoorbeeld een 1-jarig of 2-jarig contract. Bij een 1-jarig contract hoeft dit niet altijd de goedkoopste te zijn. Soms ben je met een 2-jarig abonnement goedkoper uit. Soms zijn er leveranciers die alleen aan nieuwe klanten een contract aanbieden of alleen aan bestaande klanten. Hierdoor kan de goedkoopste leverancier per persoon verschillen. Als je graag wil weten wat de goedkoopste leverancier voor je is, dan kun je het beste een vergelijking maken van je exacte verbruik.

Welk energieleverancier is het groenst

Sommige mensen vinden de beste energieleverancier als ze bijvoorbeeld groene stroom leveren. Een groene energieleverancier kun je op twee manieren bekijken. Vind jij vooral belangrijk dat ze groene stroom leveren of vind jij het belangrijker als ze een groen product aan je bieden terwijl ze ook nog grijze stroom leveren? Als jij voor een leverancier kiest die op papier misschien groen lijkt, hoeft dat niet te betekenen dat jouw product ook 100% groen is. Ook wanneer je voor een grijze energieleverancier kiest hoeft je niet altijd voor een grijs product te kiezen. De reden is omdat veel leveranciers een mix van groene en grijze producten hebben. Kortom, je hoeft niet bij een 100% groene leverancier te zitten om een 100% groen product te krijgen.

De leverancier met de beste klantenservice

Consumenten vinden niet alleen groene stroom en een goedkope leverancier belangrijk. Ze vinden de leverancier met een goede klantenservice de beste keus. Als consumenten vragen hebben of tegen problemen aanlopen, dan willen ze bij de juiste persoon terecht kunnen komen en niet lang hoeven wachten op een antwoord. Consumenten die een energiecontract hebben afgesloten worden gevraagd om hun mening te geven over de leverancier. Zo hebben de leveranciers een beeld van hoe ze presteren. De beoordelingen worden in de vergelijker meegenomen, waardoor andere mensen een beeld hebben of deze leverancier de beste keus voor hen is.

De beste energieleverancier

Voor iedereen is de beste energieleverancier anders. Dit komt doordat iedereen andere behoeftes hebben. Om te bepalen welke energieleverancier voor jou de beste keus is, moet je nadenken wat jij het belangrijkst vindt. Vind jij bijvoorbeeld klantenservice belangrijker dan reviews van mensen in een online vergelijker? Of vind jij groene stroom met een hogere prijs beter dan grijze stroom met een lagere prijs? Of wil je juist gebruik maken van de extra diensten die deze leveranciers aanbieden? Wanneer je online de vergelijker invult met jouw wensen en behoeften, kun je zo zien welke energieleverancier het best bij je past.

2021-2023